woensdag 6 mei 2009

Huizen verkopen binnen een week met nieuw systeem

Een Limburgse makelaar heeft een nieuwe manier van woningen verkopen geïntroduceerd. Het doel van het systeem is een woning verkopen in 1 week. Dat zie je niet verkeerd, er staat echt 1 week.

Veel mensen zijn sceptisch en vragen zich af hoe dat kan. Betere marketing is het geheim volgens de makelaar. Althans, dat is wat de makelaar zegt. Maar is het niet allemaal een gehypet verhaaltje? Is marketing wel het belangrijkste bij het verkopen van een woning? Ligt de sleutel van succes dan echt alleen maar in het vinden van de beste kopers?

Het ziet er naar uit van wel. Schijnbaar zijn 80% van de woningen binnen een week verkocht met dit systeem. Er is al over geschreven door grote media. Maar hoe is het in vredesnaam mogelijk dat er tientallen mensen bij een Open Huis komen in plaats van het gebruikelijke \'binnendruppelen\' van kijkers?

De Topmakelaars beweren dat het draait om demografische marketing. Om demografische marketing te verklaren zeggen ze dat ze een doelgroep vinden die de woning zou kunnen kopen en daar alle marketing op richten. Op die manier komt de juiste aanbieding bij de juiste mensen. Alles draait om een evenement (open huis) dat in 1 weekend gebeurt. Op die wijze wordt alle aandacht dus geleid richting 1 evenement.

Is het toeval dat dit systeem net nu ter wereld komt? Nee, het was volgende de bedenkers nodig om deze slechte markt tegen te gaan. Toen de markt nog soepel liep was het voor makelaars niet nodig om bijzonder creatief te zijn bij hun marketing. Met stevig dalende woningprijzen hebben ze geen keus. Ook bezichtigingen nemen af, waardoor er minder biedingen komen voor woningen. Makelaars voelen de hete adem van de economische crisis in hun nek hijgen, ondanks zogenaamd positieve geluiden van analisten. Branche organisaties zijn ook zoekende naar een betere manier.

Elke persoon heeft zijn eigen wijze van omgang hiermee. Ondanks de toenemende druk en afnemende belangstelling is het nog altijd een de makelaars om woningen te verkopen binnen afzienbare tijd. Marketingoplossingen zoals het Verkocht in 1 week systeem lijken de enige oplossing.

Als je meer te weten wilt komen over een huis snel verkopen, kijk op www.topmakelaars.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten